logo peluts20

Última hora

Benvinguts a la web de Peluts Productions. En breu tindreu tot el contingut actualitzat i disponible. Vinga va, vinga va... !!

Benvinguts a la Web

logo_pro_peluts

Molt ha plogut ja des de que en una màgica nit d'estiu de 1982, i a l'ombra del campanar de la Plaça de l'Assumpció de La Vall d'Uixó, ens adonarem que "la Miracielos", no menjava per no cagar i no bebia per no pixar.

Sense saber-ho acabava de nàixer "Peluts Productions", nom que es va treure de la mànega sense que ningú sapigam encara perquè, Nassio, que junt a VicentXavier, i Jesús son quatre dels actuals membres que permaneixen des del principi. S'afegiren Amelio al 2010; Carlos i Marinela al 2011; i Roge i Nuria al 2012. 

A partir de 2013 Peluts va anar completant l'actual que staff que presenta més de 30 persones a dalt de l'escenari entre veus, actor i actrius, ballet i banda. El primer concert data del 28 de desembre de 2010, feta històrica en un grup que mai s'havia plantejat fer el "xarlot" en públic. D'aleshores ençà s'han fet 9 concerts i una mini-actuació en la presentació del calendari d'Afaniad. El manager des de 2010 és Enrique Diago, l'únic que aporta seny i cordura, i també l'únic que sempre troba llum en mitat de la foscor.

No ens oblidem de Paco, Pablo i Ximo Gil -com a narrador- que varen estar també en la primera formació, i com no, del gran Alfredo Calvo, mestre dels mestres de l'humor local i que abandonava la formació a principis de 2011.

Però Peluts és un projecte pel que han passat més de noranta col·laboradors i altres tantes cançons i gravacions d'humor. Durant deu anys, i al arribar l'estiu, existia un punt d'encontre obligat per a la gravació de nous projectes, amb nous col·laboradors, noves idees, i any darrere any amb millors mitjans tècnics.

En 1992 Peluts Productions consolidava, per fi, un equip definitiu, ja no calia fer més proves. El projecte s'havia aconseguit. Darrere quedaven moltes nits estiuenques sense dormir, arrasant amb litres i litres d'orxata, quilos i quilos de melons de "tot l'any", coca-coles, gominoles, donuts sense forat, i sobre tot, cartrons i cartrons de tabac negre i ros.

Pel mig , hem travessat un llarg camí, des de les gravacions amb el vell radio-cassete "Lavis" de quaranta duros de l'època de Franco, fins a les darreres innovacions tècnico-digitals, a carrec dels mestres de la música i la composició, ficant notes màgiques a unes lletres un tant "tocaes de perdigó".

donuts-peluts-benvinguts

I, com no, ens queda la gran satisfacció de vore com aquells "nanos", que no alçaven un pam de terra a l'estiu de 1982, i ara 38 anys després, encara recorden aquelles primeres lletres. També el nostre agraïment etern a Sant Pere i tota la colla de sants, gràcies als quals encara no hem ingressat a Carabantxel malgrat haver fet alguna volta mèrits suficients per ser companys de guinyot del "Vaquilla" i del "Torete".

Finalment i des de la perspectiva que ens dòna la major experiència, i solidaritat amb el món en què vivim (bonica manera de dir que ens hem fet vells), volem demanar disculpes a totes aquelles persones que s'hagen pogut sentir identificades o ofeses per les nostres creacions. Res més lluny de les nostres intencions. Tota simil·litud amb la realitat és pura coincidència.

Peluts Productions.

logoweb_palasi-arnalpack